Серията MINOX HG най-високият клас сред биноклите на MINOX с 15% по-голямо зрително поле. Произведено в Германия.

Германските оптични инженери създадоха ново поколение бинокли, които отговарят на най-високите изисквания на пазара.

При разработката и дизайна на биноклите от серията HG, Основната цел на MINOX е да осигури представяне на най-високо ниво. Немските инженери от Вецлар, Германия са създали висок клас оптика с възможно най-добрите резултати във всяка област, която определя качествения бинокъл. С помощта на специално оптично стъкло, произведено от немските специалисти, иновативно разработената оптична система осигурява пленително високо ниво на светлинна пропускливост, което е неизменно свързано с висока оценка за яркост и контраст. С гладкия дизайн на тялото и магнезиевия корпус, биноклите HG са на върха на гамата от леки бинокли, а заедно с привлекателния си външен вид и ергономичност, те гарантират на потребителя удоволствието от едно ново изживяване при използването на биноклите MINOX HG 8.5X52. Освен оптиката, MINOX въвежда новаторския QCF фокус, който прави възможно измерването на точно разстояние до фокусирания обект от мащаба на фокусиращия пръстен една често търсена функция при биноклите. С тези вълнуващи функции и изключително качество, биноклите MINOX HG 8.5X52 са най-модерното нововъведение на днешния ден, което има всички необходими функции и потенциала да се превърне в класиката на утрешния.

Високата светлопропускливост е неизменен знак за качество при биноклите. MINOX са разрботили иновативното М* покритие на лещите, което се състои от до 21 различни слоя стъклени повърхности за адаптиране при различни дължини на вълните на видимата светлина. Това увеличава цялостната светлопропускливост с впечатляващите 92%, като същевременно значително подобрява яркостта, контраста, детайлността и цветопредаването. Още едно преимущество е напълно новаторската оптична система, проектирана от нашите експерти с вътрешно антирефлексно покритие, което подпомага подобряването на контраста. За да осигури надеждна и дълготрайна защита срещу вътрешна корозия и запотяване, биноклите са пълни с най-висококачествен аргонов газ. Друго преимущество е покритието на призмите с технологията MinoBright. Покритието със сребърна основа гарантира подобрение с до 99.8 процента на ефективността при отразената от огледалната повърхност светлина. И още един напредък към по-добра светлопропускливост сред всички HG бинокли е употребата на специално high-tech стъкло с изключителни оптични свойства.

По-добрата и по-модерна работа е постигната чрез системата Quick-Close-Focus (QCF), разработена и патентована от MINOX. Само с едно завъртане на фокусиращия пръстен биноклите HG могат да фокусират от близък план до безкрайност. Скалата на централния фокусиращ пръстен индикира на потребителя разстоянието до обекта на фокус. Това допълнително свойство превръща биноклите HG и в надежден далекомер. Въпреки всичките си екстри, биноклите MINOX HG 8.5x52 тежат само 650 грама. Това ги поставя в най-високия клас леки бинокли. Елегантният дизайн на тялото и защитното гумено покритие са разработени според естествения захват на ръката. Теглото е значително намалено посредством специална магнезиева сплав, която все по-често се използва при самолотестроенето. С плътност много по-малка от тази на алуминия, както и изключителна издръжливост , магнезият е революционен материал за модерни и здрави бинокли. Окулярите са снабдени с развиващи се сенници с 4-степенна клик система. Това позволява повече свобода при индивидуални настройки за облекчение на очите. Дизайнът на големия метален фокусиращ пръстен е атрактивен и функционален оборудван е с настройки на диоптъра, които правят настройването лесно и прецизно.

Биноклите MINOX HG се доставят в ексклузивен калъф и неопренов ремък.


MINOX Comfort Service

 

От датата на регистрация, Вашия продукт ще бъде защитен срещу производствени дефекти и функционални неизправности за период от 30 години.Моля запомнете, Вашият продукт трябва да бъде регистриран до 30 дни от датата на покупка.