Новини

14.11.13

Стратегически съюз: MINOX и Optronika пускат German Sports Optics

MINOX, производителят на спортни оптики и камери от Вецлар и Optronika, специалистът по оптични прицели от Бийбетрал са сформирали стратегически съюз с участието на L&O груп, Германия.

Новосъздадената компания ще бъде отговорна за разработването, дизайна и производството на гамата на спортна оптика на MINOX. Под ръководсвото на Торстен Кортемайер, MINOX GmbH ще продължи да работи в GSO като независима компания в производсвото на продукти за фотография, наблюдение на природата, лов и водни спортове.

Ханс А. Бендер заедно с Торстен Кортмайер ще бъдат управителите на новосъздадената GSO. “Ние се вълнуваме за това стратегическо развитие, и сме убедени че международно признатата и установена MINOX с международна дистрибуция, ще донесе голям потенциал за развитие” каза Ханс А. Бендер.

“GSO е естествено развитие на нашата компания, което ще се фокусира на продуктовата дивизия “Оптика” , като интегрира компетенциите и капациетите на Optronika в сферите на развите, дизайн и производство”, каза Торстен Кортмайер, отностно коалиция на двете компании.