Компактна, здрава и лека: MINOX вече има зрителна тръба, която
можете да носите навсякъде с вас!

[Удобна за често пътуване, оптична система от най-висок клас и високо прецизна механика това са характеристиките на новата серия зрителни тръби на MINOX MD 50 с класически дизайн и много високо ниво на изпълнение. Със своя напълно регулируем окуляр с увеличение от 16 до 30 пъти, неговите компактни размери и тегло от само 660 грама, новият MINOX MD 50 наистина е един телескоп който може да бъде винаги с Вас. Наблюдателте на птици все повече и повече оценяват предимствата на този вискококачествен телескоп, който при това е достатъчно компактен, за да бъде носен в раницата или в ръчния багаж при пътуване.

Добавяйки MD 50 в своята продуктова гама, MINOX предлага нов продукт на непрекъснато разширяващият се пазар на наблюдатели на природата. В същото време любителите на птиците и дивата природа не искат да се лишат от качеството на образа за сметка на компактните размери и MINOX подсигуряват иманно това компактните размери по никакъв начин да не позволят компромис с качеството на образа. Да, новите зрителни тръби на MINOX при подходящи условия се превръщат в отлично допълнение към бинокъла, особено когато се изисква по-голямо увеличение отколкото той може да осигури. При увеличение на окуляра х16, компактния MD 50 може да се ползуа и от ръка, въпреки че за оптимално ползуване употребата на статив е силно препоръчителна.

Дори с 50мм входяща зеница MD 50 e много мощен и предоставя контрастни и ярки изображения. За висока пропускливост на светлина, яркост , контраст , естествено предаване на цветовете и висока резолюция на образа, системата от лещи на обективът се отличава с многослойно М* покритие на лещите разработено от MINOX.Това спомага за гарантирано високо качество, необходимо за детайлно наблюдение и правилно индентифициране на видовете. Инженерите от MINOX предоставиха също така изключително близко фокусно разстояние, което прави използването на MD 50 истинско удоволствие.Можете да наблюдавате обекти разположени на разстояние от 5м до безкрайност.Разположеният под ъгъл обектив осигурява по-спокойна позиция по време на наблюдение и с помощта на подвижната връзка към статива, телескопът може лесно да се завърта в необходимата посока, когато е на триножника.

Здравият, но лек корпус добре защитава финната механика и оптика при нормална употреба. Каучуковата облицовка осигурява добър захват, а също така и допълнителна защите против прах и водонепроницаемост до дълбочина 5 метра. Напълването с азот на вътрешния обем на корпуса осигурява защита от корозия и замъгляване в следствие на конденз при екстремални температурни колебания.

MD 50 пристига комплектован със синтетичен калъф.


MINOX Comfort Service

 

От датата на регистрация, Вашия продукт ще бъде защитен срещу производствени дефекти и функционални неизправности за период от 30 години.Моля запомнете, Вашият продукт трябва да бъде регистриран до 30 дни от датата на покупка.